37 Haftalık Hamilelik

37

Gebelikte 37. Hafta

Gebeliğinizin 37. haftasına geldiniz belki de bu haftalarda doğumunuzda gerçekleşmiş olabilir. Âmâ merak etmeyin artık bebeğiniz doğsa bile prematüre sınıfına girmeyecek. Bebeğinizin cilt altı yağ dokusu artmaya ve ayni zamanda boyu uzamaya devam ediyor. Ortalama bir gebelik 40w sürüyor ve bebeğiniz gelmek istediği zamana kendi karar verecek.

Sizin için sanki günler bu aralar biraz daha yavaş geçiyor olabilir. Hem siz ağırlaştığınız için ,hem de bir an önce bebeginizi kucaginiza almak istediginiz icin ve dogumun ne zaman olacagini bilmediğinizden biraz gergin asabi olabilirsiniz.

Ama maalesef bebeğinizin ne zaman geleceğini ne siz ne de doktorunuz net olarak bilebilir. Bunu sadece bebeğiniz biliyor. Kısacası onun keyfini beklemek zorundasınız her an gelecekmiş gibide hazire olmalısınız.

İçerisinde hem sizin hem de bebeğinizin ihtiyaçlarının olduğu doğum çantanız hazire bir kösede beklemeli. Acil bir durumda direk alıp çıkabilmelisiniz. İçinde su var mıydı bunu ekliyim diye düşünmeyeceğiniz bir şekilde hazırlamaya dikkat edin.

Gelecek güzel günleri duşunun ve içinizi ferahlatmaya çalışın. Biraz daha sabır az bir zaman kaldı. Eğer bebeğiniz  37 haftadan erken doğarsa erken doğum sayılıyor. Bu nedenle aslında son adet tarihinizi de net olarak bilmeniz önemlidir. Çünkü yanlış bir hesaplama yapılırsa zamanında doğan bebeğiniz prematüre gibi değerlendirilebilir tabi bunun tam tersi de olabilir.

Bu arada çalışan bir gebeyseniz 32. Haftadan şimdiye kadar çalışmayı tercih ettiyseniz artık zorunlu doğum iznine ayrılma zamanınız geldi. Çalışma hayatına kısa bir mola vermelisiniz. Bebeğiniz artık iyice karninizin alt kısmına inip yerleştiği için üst taraf kaburgalarınız, akciğerleriniz ,diyaframınız  biraz daha rahatlayabilir. Âmâ bu seferde alt tarafta ki bakiyi biraz daha fazla hissedebilirsiniz.gebelik uzmana sor

Ve sevgili anne adayları doktorunuz bu haftalarda sizi vajinal muayene etmek isteyebilir. Halk arasında aslında bunu çatı muayenesi olarakta duymuşsunuzdur. Burada ki amaç doğum kanalınızın vajinal doğuma uygun olup olmadığı konusunda fikir sahibi olabilmektir. Ama tabi doğum başlamadan buna net karar vermek biraz zor olabilir. Çünkü bazen bebeğin kafa çapı büyük olabiliyor. Doğum esnasında bebeğin kafa kemikleri birbiri üzerine geçebildiği için sorunsuz bir normal vajinal doğum gerçekleşebilir. En iyi kararı doğum sancıları başladığında sizi muayene eden doktorunuz karar verecektir merak etmeyin.

Artık uyumak sizin için her zamankinden zor olabilir sevgili anne adayları. Gün içinde kendinizi çok yormamaya çalışıp ama tabi ki tamamen de hareketsiz kalmayın kısa kısa yürüyüşler yapmanız ödeminizi biraz olsun azaltmanıza fayda sağlayacaktır. Belki bebeğinizin odasında ki son dokunuşlar için kafa yorabilirsiniz. Yine gün içinde bebeğinizin hareketlerini takip etmeye devam edin ve azalma hissettiğinizde de doktorunuzla iletişime geçmeyi ihmal etmeyin.

 

Leave a Reply