Yenidoğan Bebekler Neden Kundaklanır?

Bebeğini kucağına alan genç anneler için cevaplanması gereken onlarca soru vardır. Bunların bir kısmı teknik olarak öğrenilebilecek bilgiler olurken diğer kısmı zaman içinde tecrübelerden edinilir.  Bebek bakımıyla ilgili en çok merak edilen konulardan birisi bebek nasıl kundaklanır bir diğeri bebek kundaklarken nelere dikkat etmek gerekir başlıklarıdır.  Eskiden çok sık kullanılan kundaklama, yapılan araştırmalar sonucunda kalça…

Read More

Yenidoğan Sarılığı Nedir?

Doku ve organları tam olarak gelişmemiş olan yenidoğan bebekler, farklı sağlık sorunlarına karşı kendilerini koruyamaz. Yenidoğan sarılığı her üç bebekten ikisinde görülür. Genellikle kendiliğinden geçen sorun ciddi durumlara yol açma potansiyeline sahiptir. Sarılığın şiddetine bağlı olarak sırasıyla; Yüz Gövde Kollar Bacaklar El içi ve  Ayak tabanı renk değişiminden etkilenir. İyileşmeyse ayaktan kafaya doğru gider. En…

Read More

Bebeklerde Gaz Sancısına Ne İyi Gelir?

Gaz, besin sindiriminde istemsiz yutulan havanın bağırsak veya midede yarattığı etkidir. Zaman zaman artan gaz vücuttan atılamaz ve gaz sancısı ortaya çıkar. Yemek içeriğinden hızlı yemek yemeye, hareketsiz bir yaşamdan besin tercihlerine kadar pek çok faktör gaz oluşumuna katkı sağlar. Her yaş grubunda gaz sancısı görülürken durum bebeklerde oldukça zorlayıcıdır.  Süt tüketiminin artmasıyla birlikte bağırsaklardaki…

Read More

Bebeklerde Karın Ağrısına Ne İyi Gelir?

Birinci ayın sonuna kadar bebek ağlamalarının en yaygın nedeni karın ağrısıdır. Bu nedenle bebeklerde karın ağrısına ne iyi gelir sorusunun cevabı anne ve babalar için son derece önemlidir. Sebepsiz yere ağlayan veya huzursuzluk belirtisi gösteren bebeklerin karnı ağrıyor olabilir. Gaz, kolik veya mide rahatsızlıkları karın ağrısı nedenleri arasında ilk akla gelenlerdir. Bebeklerin Neden Karnı Ağrır?…

Read More

Anne ve Bebek Sağlığında Folik Asit Kullanımının Önemi

Proteinlerin yapıtaşı olan aminoasitlerin dönüşmesini sağlayan folik asit, DNA ve kan hücrelerinin üretimi ve çoğalmasında da görevlidir. Bebeğin gelişen sinir sistemi üzerinde önemli rol oynayan folik asidin hamilelik döneminde hekim kontrolü ve tavsiyesiyle kullanılması önerilir. Vücudun ihtiyacı olan besin değerlerinin arttığı hamilelikte, bebeğin ihtiyacı olan ilave kanın üretimine destek olan folik asit, hamile kalmayı düşünenler…

Read More

Bebeklerde Kusmaya Ne İyi Gelir?

Sadece bebek ve çocukları değil yetişkinleri de rahatsız eden bir sorun olan kusma, yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiler. Sebep ne olursa olsun kusmaya karşı alınacak önlemlerle olumsuz etkiler hafifletilebilir.  Bir savunma mekanizması olarak çalışan kusma refleksinin sebepleri arasında mide rahatsızlıkları, hamilelik, yolculuk, sağlıksız besinler ve bakteriler sayılabilir. Vücudun koruyucu tepkisi olarak karşımıza çıkan kusma kimi…

Read More

Bebeklerde İshale ve Kabızlığa Ne İyi Gelir?

Bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alan anneler için yeni bir hayatın ilk sayfaları açılmış demektir. Beslenmeden uyku düzenine, sağlıklı gelişimden çocuk hastalıklarına kadar pek çok konuyla baş etmesi gereken genç anneler için öğrenilmesi gereken çok şey vardır. Bebeklerde ciddi sağlık sorunlarına neden olabilecek ishal ve kabızlık bir sindirim sistemi sorunudur.  Yenidoğanda son derece hassas olan…

Read More

Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur?

Aileye yeni bir fert katılacağının müjdesini alan ebeveynler bebeklerinin cinsiyetini merak eder. Bazen anne ve baba adayının bebeğin cinsiyetini öğrenmek istemediği de olur. Bebeğin cinsiyeti gebeliği takip eden kadın doğum doktorunun yaptığı düzenli kontrollerde belli olur. Ancak bu haberi almak için bebekteki cinsiyet oluşum süreci tamamlanmalıdır. Bu da hamileliğin 16 ila 20.haftalarını bulur. İşte, cinsiyet…

Read More

Bebek Yatağı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ebeveynlerin en çok önem verdikleri konuların başında kuşkusuz bebek sağlığı ve gelişimi yer alır. Bebekler büyürken sağlıklı bir uyku için gerekli şartların sağlanması son derece önemlidir. Uykusunu alan bebeklerin daha pozitif, neşeli, aktif ve sağlıklı olduğu söylenebilir.  İlk altı ay anne sütü ve sonrasında ek gıdalar kadar önemli olan uyku düzeni, doğru bir yatak seçimiyle…

Read More
wdasdsad

Hiperaktif Bebeklerin Temel Özellikleri

Hiperaktif bebekler, genellikle normalden daha hareketli, dikkat dağınıklığı yaşayan ve huzursuz bir yapıya sahiplerdir. Bu durum, onların normal gelişim süreçlerinden farklı olarak hareketlilikleri ve enerjileri nedeniyle ebeveynler için zorlu bir süreç olabilir.  Hiperaktif Bebek Özellikleri ve Ebeveynler İçin Yapılması Gerekenler Hiperaktivite, bebeklik döneminde de görülebilen bir davranış bozukluğudur ve bebeklerde dikkat dağınıklığı, aşırı hareketlilik ve…

Read More