Hamilelik ve Lazer Epilasyon

laser hair removal of female legs close up 2022 01 10 21 23 16 utc scaled

Hamilelik dönemi de içerisinde olmak üzere genel olarak kıl sorunları kadınlarından ortak derdidir. Bunun için de birçok yöntem bulunsa da son yıllarda kullanımı oldukça yaygınlaşmış olan lazer epilasyon ve benzeri işlemler kıl köklerini tahribata uğratarak çıkmasını engellemekte veya azaltmaktadır. Bu sebeple kadınlara büyük bir kolaylık sağlayan lazer epilasyon sıklıkla tercih edilen seçenekler arasında yer almaktadır. Hamilelik dönemi içerisinde de lazer epilasyon yaptırıp bu zorlayıcı dönemde kıl sorunları ile uğraşmak istemeyen annelerin akıllarına ise şu soru gelmektedir: ‘Hamilelikte Lazer Epilasyon Zararlı mı?’ bebeklerinin sağlıklarını düşünen anne adayları lazer epilasyonun içerisinde barındırabileceği radyasyondan dolayı bebeklerine herhangi bir zarar geleceğinden endişe etmektedirler. Bu konu için ise birçok farklı görüş bulunmaktadır.

Yazımızın devamında Hamilelikte lazer epilasyon yapılabilir mi, hamilelikte lazer epilasyon zararlı mı, hangi aydan sonra yapılmaması gerekli? Gibi soruları sizler için cevapladık. Keyifli okumalar dileriz.

Hamilelikte Lazer Epilasyon Yapılabilir mi?

Hamilelik döneminde lazer epilasyon işleminin yapılabileceği uzmanlar tarafından söylenmektedir. Lazer epilasyonun içeriğindeki ışınların X-ray tarzında ışınlar olmadığından ve bebeğe herhangi bir zararının olmadığı belirtilmektedir fakat lazer epilasyon henüz yeni bir teknoloji olduğundan bu süre zarfında yeteri kadar araştırma yapılmış bir durum değildir. Bu da demek oluyor ki ne kadar sorun olmayacağı söylense de tam güvenip güvenmemek sizin insiyatifinize kalmış bir durumdur.

Hamilelikte Lazer Epilasyon Zararlı mı?

Hamilelik döneminde anne adayının yaptırmış olacağı lazer epilasyonun bilinen bir zararı bulunmamaktadır. Bebeğe herhangi bir etkisinin bulunmadığının söylenmesine karşılık anne adayları lazer epilasyon hakkında yine de tam kesin bir bilgiye sahip olamamaktadır.

gebelik uzmana sor

Hamilelikte Lazer Epilasyon Hangi Aylardan Sonra Yapılmamalı?

Bu dönem içerisinde yaptıracağınız lazer epilasyonun herhangi bir zararı olmadığı söylense de özellikle son 3 ayda kesinlikle lazer epilasyon yaptırılmaması gerektiği söylenmektedir. Bu dönem içerisinde göbek bölgesine yapılan epilasyonlar bebeğin hareketlerini arttırmaktadır. Bu sebeple yapılmaması özellikle söylenmektedir. Bununla birlikte bu son 3 ay içerisinde meme uçları kısımlarına da herhangi bir işlem yapılmaması gerektiği söylenmektedir.

Hamilelik Dönemi Sonrasında Lazer Epilasyon Etkili Olur mu?

Lazer epilasyonu yapan uzmanlar tarafından da oldukça net bir şekilde ifade edilen durum şudur ki; Hamilelik dönemi içerisinde hormonların artışı ile birlikte anne adayında yoğun kıl artışı görülebilmektedir. Bu normal bir durumdur fakat böyle bir dönemde yapılan bir epilasyon işleminin net bir başarı göstereceği ise muammadır.

Hamilelik öncesi dönemde dahi lazer epilasyon işlemi yaptırmış olsanız bile hamilelik döneminde hormonların artışı ve yenilenmesiyle vücudunuzda tekrardan kılların oluşmadı olası bir durumdur. Eskisi kadar yoğun bir biçimde çıkmasa da artış görülmesi muhtemel olan bu durum karşısında lazer epilasyon yapan uzmanlar ise doğum sonrası yapılacak ‘Ara Atış’ denilen bir nevi epilasyonu tazeleme yöntemini kullanmaktadırlar.

Sonuç olarak şu kanıya varabiliriz ki; hamilelik dönemi gibi hormonların değişiklik ve artış gösterdiği bir dönemde lazer epilasyon yaptırmak zararlı olmayabilir fakat yararı da olmayabilir. Daha önceden yaptırmış olsanız dahi etkisini kaybetme riski olan bu işlemden daha fazla verim almak istiyorsanız hamilelik döneminiz sonrasında bu konuda yetkin ve resmi bir merkeze giderek işleminizi yaptırmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca vücudunuza yaptırdığınız hiçbir işlemde merdiven altı faaliyet gösteren yerlere itibar etmemeli ve uzmanlık yetkinliklerinin olup olmadığını sorgulamalısınız.

Bizlerin size tavsiyesi bu dönem içerisinde lazer epilasyon yaptırmak yerine her şeyin doğalını aradığımız gibi kıl sorunundan kurtulmanın da en doğal yöntemini aramanız olacaktır.

Leave a Reply